SEO

Let’s make search engine optimization brighter

Energie steken in een gebruiksvriendelijke en mooie website is belangrijk. Zorgen dat mensen 'm kunnen vinden is net zo belangrijk. Je wilt je doelgroep natuurlijk bereiken. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is hierbij van groot belang.

Waarom SEO?

In de zoekmachine heb je doorgaans een aantal verschillende typen zoekresultaten: advertenties, shopping resultaten, bedrijfsresultaten en organische resultaten. Bij SEO gaat het erom jouw website op een zo hoog mogelijke 'natuurlijke' of 'gratis' plaats in Google te krijgen. Dit noem je ook wel een organisch zoekresultaat.

Door je website te optimaliseren voor zoekmachines haal je meer organisch verkeer naar je website. Daarnaast vergroot je door een goede SEO je zichtbaarheid in de zoekmachine, wat bijdraagt aan de merkbekendheid. Een ander doel van SEO is om de bezoekers relevante informatie te bieden in verschillende fasen van de customer journey. Het ultieme doel van SEO is om je website voor mensen én zoekmachines begrijpelijk en zichtbaar te maken. 

Zoekmachine optimalisatie - Zo doen we dat!

Infocaster maakt websites waarbij je altijd zelf aan het roer kunt staan om alles goed in te stellen. Toch kan het soms heel fijn zijn - weten we uit ervaring - om de expert in te schakelen, zeker bij SEO. Infocaster kan je hiermee helpen. Met een doordachte SEO-strategie zorgen we ervoor dat jouw website naar boven komt als mensen op voor jou relevante zoektermen zoeken. Van een nulmeting tot een inventarisatie van relevante keywords tot het aanpassen van alle inhoudelijke en technische aspecten.

Dit is hoe wij werken

 • Een SEO-traject beginnen we altijd een 0-meting en het uitwerken van een SEO-strategie: welke doelen wil je behalen en welke middelen zijn daarvoor nodig?
 • We analyseren de markt en de concurrentie: waar liggen kansen om hoger te scoren in de zoekresultaten?
 • Met een website-audit gaan we op zoek naar SEO-verbeterpunten in de website.
 • De website-audit geeft input voor het optimaliseren van de website pagina's, ook wel on-page SEO genoemd.
 • We kijken kritisch naar de teksten en herschrijven ze waar nodig zodat ze SEO-proof zijn
 • Infocaster heeft de kennis en kunde in huis om jouw website ook op technisch vlak te optimaliseren, denk aan het verbeteren van de laadtijd, mobiele websites, canonicals en redirects
 • We kunenn je adviseren en assisteren bij linkbuilding
 • Wat leveren de SEO-inspanningen op? We monitoren, analyseren en rapporteren, zodat we kunnen bepalen of vooraf gestelde doelen zijn behaald. 

Alles voor die hoge ranking

Google beoordeelt op veel verschillende aspecten bij het bepalen van jouw plaats in de zoekresultaten, zowel op inhoudelijke als technische aspecten. Een greep uit belangrijke SEO-factoren:

 • Linkbuilding - dit is de kwaliteit en populariteit van links van en naar jouw website.

 • De mate waarin een website mobile friendly is telt Google ook mee. Zo scoren responsive websites een stuk hoger in Google dan websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel.

 • Content-optimalisatie - door het strategisch plaatsen van relevante zoekwoorden op je pagina’s, wordt je website beter vindbaar.

 • Social media - Google indexeert ook social networks. Hier actief op aanwezig zijn draagt bij aan een goede vindbaarheid.

 • Is je site voorzien van een SSL-certificaat? Dit certificaat laat zien dat je website veilig is voor bezoekers. Dit vindt Google - gelukkig - heel erg belangrijk.

 • Snelheid - Ook de snelheid van je website telt mee in de ranking in Google. Bezoekers moeten niet te lang hoeven wachten tot een pagina geladen is. De laadtijd van pagina’s van de website ligt idealiter onder 1 seconde.

 • Ook de technische opbouw van de pagina is van essentieel belang voor Google, met andere woorden: is de opbouw van de HTML goed?

 • Het goed instellen van paginatitels, meta-descriptions en tot voor kort meta-keywords (deze laatste worden niet meer gebruikt door Google). Binnen onze inrichting van Umbraco en WordPress is dit heel gemakkelijk in te stellen.

Genoeg gelezen? Let’s brighten up your search engine optimization!

Benieuwd wat Infocaster voor jou kan doen met SEO? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 026-7851150.

Contact opnemen